3D modellering og stillas

Kunde

Bergen Kommune

Når

2022

Varighet

1 måned

Tjenester

Om prosjektet

Vi fikk et spennende vedlikeholdsprosjekt gjennom kontrakten vår med Bergen Kommune på AdO arena. Det var et veldig tidskritisk prosjekt.

AdO arena er Norges hovedanlegg for svømming og stup! Mange oppfatter dette som et nytt anlegg men det har faktisk stått i 8 år. Anlegget er åpnet hver eneste dag, fra 6 om morgningen til 12 om kvelden, hver eneste dag i uken. Så det er enorm slitasje både på anlegget og det tekniske utstyret. Når hallen blir stengt så er det krise i byen! Så da må vi jobbe fort og det må være godt planlagt. Les mer om arenaen her: adoarena

Arbeidsomfang

Bassenget arbeidet skulle foregå i er 50 meter. Vår hovedoppgave var å sette opp et stillas rundt stupetårn arrangementet. Vi måtte hensynta at det samtidig skulle foregå mye vedlikehold fra andre fag disipliner nede i bassenget når de tappet ut vann. Vi tilrettela for tilkomst for det andre arbeidet som skulle gjøres. Hovedtanken var at når de tømte bassenget så var det 5 meter dybde der vi i hele bassengets bredde måtte bygge opp et stillas de første 5 meterne. Deretter få opp stillas på flankene så fort som mulig slik at andre kunne komme i gang med arbeid på 3 meter stupetårnet. Deretter fortsatte vi byggingen opp til 10 meter tårnet.

Utfordringen

Det som gjorde prosjektet tidskritisk, var at bassenget måtte stenge for publikum når arbeidet skulle pågå. Vårt tidsvindu på prosjektet var 10 intensive dager der alt arbeidet skulle utføres.

Forberedelser var viktig for å sikre i forhold til fallsikring. Vi måtte tenke på HMS biten, at det ikke ble farlig for de som beveget seg nede i bassenget- at vi hadde god sikring mot fallende gjenstander.

Løsningen

Vi valgte å lage en god modellering av oppgaven og planlegge nøyaktig hvordan vi skulle løse det i forkant. Det var spesielt viktig at vi sikret oss kontroll på hvilket materiell vi trengte å mobilisere slik at vi hadde alt klart når startskuddet gikk! At vi hadde alle delene på plass nede på anlegget.