Her kan du lese om Bartosz Jerys, som nylig har bestått fagprøven i Stillasbyggerfaget! Vi gratulerer så mye!
Fagprøver
Vi har hatt et stort trykk av ansatte som har gjennomført fagprøver siste to årene- Det er bra, for det bidrar til at vi fremdeles har bransjens høyeste fagbrevandel.
Kompetanse
Som bedrift oppfordrer vi, og legger til rette for at våre ansatte kan ta fagbrev. Fagbrev dokumenterer allsidig praksis og realkompetanse. Dette er viktig for de ansatte og for bedriften når vi skal sikre nye kontrakter.
Den strategiske kompetanseutviklingen er et viktig element i StS-ISONOR sin målsetting om å styrke sin posisjon som ISO-bedrift. Og samtidig bidra til å løfte bransjen.
Det er derfor et viktig satsingsområde å tilrettelegge og motivere for, gjennomføring av fagprøve for egne ansatte.
Portrett av Bartosz Jerys
Under kan du lese om Bartosz Jerys, som nylig har bestått fagprøven i Stillasbyggerfaget! Vi gratulerer så mye!
Først, kan du fortelle litt om deg selv?
Hei mitt navn er Bartosz Jerys, men de fleste av mine kolleger kjenner meg som Bartek "den grønne hjelmen".
Jeg er 36 år, jobbet i StS-ISONOR som stillasarbeider siden april 2019. Jeg har vært verneombud siden mars 2021 og BAS siden august 2021 på Johan Castberg-prosjektet.
For det meste håndterer jeg sikkerhet for mine medarbeidere på turret området, men jeg er alltid der folk trenger meg.
Jeg har fullført videregående skole i Polen. Jeg prøver hele tiden å få ny erfaring i jobben min. Jeg lærer hele tiden. Til tross for at jeg jobber som stillasmontør, har jeg mange andre kurs og kompetanser. Jeg var tre år i Norge for å lære meg norsk språk. Jeg fullførte B2-nivå.
Hva gjør du?
Stillasarbeider, verneombud, bas
Hva er de viktigste oppgavene, hva er spennende med jobben din?
De viktigste oppgavene i mitt arbeid er å sørge for at vi gjør jobben sikkert. Å løse problemene vi har på site. Og hjelpe kollegene mine. Jeg synes det mest spennende i arbeidet mitt er at hver dag er forskjellig.
Det er ingen lignende dager, hver dag må vi finne nye løsninger. Jeg ser ikke noe problem på jobben min, jeg ser nye løsninger.
Hvorfor har du valgt stillasfaget?
Jeg valgte å jobbe med stillas fordi jeg hver dag kan skape noe nytt, jeg kan bruke fantasien og visualisere konstruksjonen i hodet mitt.
Hvorfor tok du fagprøven?
Jeg gjorde fagbrevet fordi det var en mulighet til å vise min kompetanse i bygging av stillas og for å bekrefte min kunnskap om det norske språket.
Kan du fortelle litt om fagprøven? Hva gjorde du? Var det vanskelig?
Eksamen varte i fem dager. Første dag med beregninger for stillas som skal bygges som er det viktigste før byggestart. De neste tre dagene bygde jeg akkurat det som står på eksamen. Det var to sensorer, en fra stedet der eksamen fant sted og den andre var fra kommunen. Siste dag på morgenen sjekket begge sensorene beregningene og hva jeg hadde utført.
Var det vanskelig nei, ikke for meg. Det var litt stress første dagen, men hvis man vet hva man skal gjøre, så bare gjør du det.
Vil du oppfordre andre til å ta fagbrevet?
Helt klart! Det er viktig å vite hvordan man bygger stillas, men husk at norsk språk på eksamen er obligatorisk.
Hvilket prosjekt er du på nå og hvordan går det?
Jeg er nå på Johan Castberg-prosjektet. Prosjektet skulle være ferdig i mai i år, den delen som skal utføres på land. Skipet skal testes offshore. Utfordringer? Som hver dag: Oppnå dine mål uten ulykker og alltid komme hjem trygt.
Hva drømmer du om?
Utvikle meg profesjonelt i arbeidet mitt og reise verden rundt på fritiden. (For øyeblikket når jeg svarer på disse spørsmålene jeg er i Thailand på ferie).