Grundere jubileumsfest

Historien

StS
Hele eventyret startet i 1972 da tre unge menn, Odd Strand, Ole Paulsen og Bjørn Paulsen, tok stillasavdelingen ut av murer – og malerfirmaene de drev. I dag, 50 år senere, har StS utviklet seg til en organisasjon med 560 ansatte fra 8 ulike nasjonaliteter, stasjonert i 2 land med forretningsaktivitet i 10 land!

ISONOR Industrier
Det hele startet i 1979 (tidligere Norisol Norge) og i 2019 feiret ISONOR Industrier 40-årsjubileum. ISONOR Industrier har etablert seg som en norsk ledende leverandør av isolasjon-, overflatebehandling-, stillas- og arkitekt-tjenester med hovedkontor i Skien og avdelingskontorer i Stavanger, Drammen og Kristiansand.

Jubileumsvideo

Vedlegg-1-Gundere-jubileumsfest

1972

Stiftelsen

Da Murermester Odd Strand oppdaget det nye stålstillas systemet som kom til Norge, oppdaget han hvor mye lettere og sikrere dette kunne gjøre hans arbeidshverdag. Han var den første på Vestlandet som satset på det nye systemet, og kort tid senere, i mars 1972, dannet han bedriften AS Stillas Service som er oppspring til dagens StS gruppen.

Vedlegg-2.1-Kværner-Stord_03

1977

Samarbeidet med Aker Stord starter

StS har vært fast leverandør av stillas- og tilkomsttjenester, truckførere, kranførere og rigg og transport personell til alle plattformer og større konstruksjoner som er bygget på Stord verft siden 1977 og fram til i dag.

CCB

1980

CCB-samarbeidet starter

StS har siden 1980 vært eneleverandør for spesielle tjenester på samtlige flyterigger som har hatt sine årvise verkstedsopphold på Coast Center Base fram til i dag. StS har ved disse oppdragene utført betydelige arbeider innenfor alle ISO-fagene.

aker-stord

1983

Stillaspioner

Overgang fra tunge stål- til lette aluminiumsstillas i 1983, karakteriseres som ett pionertiltak i bransjen.

1990-1

1990-tallet

Konsolidering og modernisering

Stillasservice haltet inn i nittitallet med bemanningen skåret til beinet og total oppdragstørke. Men bedriften hadde nådd myndighetsalder og skulle snart oppleve bedre tider.

1994

1994

Pioner på tilkomstteknikk (TT) og industriklatring

I 1994 ble fagkretsen utvidet til også å omfatte industriklatrere. Det var første skritt på veien til en multidisiplin virksomhet. Selskapet Nor Tek etableres. Formålet var å spesialisere personell til utførelse av arbeid med klatreteknikk.

Habitatsystem 1997

1997

Verdens første habitat-system

Utviklingen av StS Flexible Habitat-løsning startet av en utfordring vi ble gitt av Hydro (nå Statoil) og Aibel. Kunne StS- konstruere et gjenbrukbart habitatsystem som var trygt, raskt å bygge og allsidig?

Njord

1997

Njord ferdig på Stord

StS har fulgt Njord A plattformen i hele livssyklusen. Vi har levert ISO tjenester i tillegg til tilkomstteknikk og sveisehabitat i årenes løp.

2000

2000-tallet

Det moderne StS tar form

Tjenestespekteret utvides med Overflate og Isolering ved oppkjøp av Teknisk Isolering og KSK korrosjon. Ved overtakelsen av bedriften Teknisk Isolering ble StS tilført spisskompetanse innen isolering.

2002

2002

Det første automatiske avstengingssystem

Oljeselskapene og entreprenørene ønsket et mer komplekst system, med fokus på å eliminere den menneskelige faktoren, og utføre det varme arbeidet på en så sikker måte som mulig.

Oseberg-B-A-D-1-1

2003

Første ISO-kontrakt

Vedlikehold & modifikasjonsoppdrag offshore med ansvar for stillas / tilkomstteknikk, rigging, isolasjon, overflatebehandling, passiv brannbeskyttelse og engineering.

2007

2007

Datterselskap i Storbritannia

Den første utenlandske etableringen er et faktum. 1. september åpnet administrerende direktør Paul Hancock offisielt dørene til StS Resources & Technology Ltd. i Middlesbrough.

2010

2010-tallet

Spennende oppdrag

2010-tallet kan oppsummeres med spennende utfordringer som blant annet lavtrykksprosjektet på Oseberg Feltsenter, Mongstad kontrakt med statoil, Johan Sverdrup kontrakt med Aibel og StS 40 års jubileum.

NDT 2011

2011

StS satser på NDT

I midten av april undertegnet Anko AS og StS Engineering en avtale om oppkjøp av Ankos NDT-virksomhet. Oppkjøpet markerer en langsiktig styrking av bedriftens NDT-satsing.

Isolasjonsprodukter 2011

2011

Utvikling av egne isolasjonsprodukter

StS gruppen lanserer merkenavnet ansaTekt som er et fellesnavn på samtlige prefabrikkerte isoleringsprodukter. Foruten produkter med brannisolerende egenskaper, omfatter ansaTekt- serien også prefabrikkerte produkter innen kuldeisolasjon, termisk og akustisk isolasjon, eksos- og personellbeskyttelse.

Bursdagskake

2012

40-års jubileum

Gjennom 40 år har StS sin innsats vært rettet mot verning av materielle og menneskelige verdier, arbeid med helse, miljø og sikkerhet samt utvikling av bransjestandard for faggruppene isolering, stillas og overflatebehandling.

Njord 2012

2012

Njord

I 2012 gjennomførte Statoil en omfattende vedlikeholds- og modifikasjonskampanje på Njord A for å tilrettelegge for forlenget levetid. StS bistår med å bytte dekksramme. I prosjektperioden var det 170 StS-operatører i rotasjon som arbeidet med isolering, stillas og overflate, tilkomstteknikk, arbeidsledelse og koordinering av aktivitetene om bord.

Mongstad 2013-14

2013-2014

ISO Kontrakt – Mongstad

StS pionererte i å bruke tekniske løsninger utviklet sammen med våre lojale leverandører, som Pinovo og Stopaq. Kontrakten ble utført med enhetsrater og ga StS verdifull erfaring med dette kontrakts formatet.

Livbåt Oseberg Sør

2014

Oseberg Sør

Livbåtskifte av 3 livbåter på Oseberg Sør. Arbeidet utført i samarbeid med Odfjell Drilling Technology og Scat Harding.

Johan Sverdrup 2015

2015

Johan Sverdrup

Stillaskontrakt for utførelse av hele stillas arbeidsomfanget under fremstillingen og oppførelsen av Johan Sverdrup Drilling Platformen på Aibels verft i Haugesund.

Ivan Kran 2016

2016

Ivan Kran

Oppdraget har vært veldig variert med bolte skifting gjennom kransetårnet, fjerning og installasjon av elektriske kabler og fjerning av motorer på toppen.

Njord

2016

Njord

Njord kommer tilbake til Stord etter 20 år på felt.

dvalin 2017

2017

Dvalin

StS kontrakt med Aibel for stillas og tilkomstteknikk på Dvalin-prosjektet

CCB haven

2018

Haven

Prosjektet med å forlenge leggene til Haven anses som et pioner prosjekt i Europa. Et slikt arbeidsomfang har aldri blitt forsøkt eller gjennomført utenfor Midtøsten.

Neptune Energy - Gjøa

2019

Neptune Energy

I desember 2018 signerte StS ISO Service kontrakt med Neptune Energy Norge AS for Drift- & Vedlikeholds-oppdrag på Gjøa plattformen

boltcare produkt

2020

StS styrker produktspekteret

StS gruppen overtar Bilfingers Lambda-produkter; Jackets, PPS (Pipe Penetration Seal) og Boltcare.

Nordnes sjøbad stupetårn

2020

Nordnes sjøbad

I forbindelse med 110 års jubileet til Nordnes sjøbad, bygget StS et ekstra høyt stupetårn. Jubileet ble feiret med dødsing og stupeshow.

CCB Haven Stillas

2020

Forretningsutvikling

StS skal være nr 1 utfordrer til konkurrerende ISO-leverandører i Norge innen olje -og gass. ISO er forkortelse for Isolering, Stillas og Overflate. I løpet av det siste året har StS sikret seg flere viktige ISO kontrakter og er på rett vei for å nå våre strategiske mål.

StS worker

2020

Vår Energi

ISONOR Industrier har i samarbeid med StS gruppen blitt tildelt ISO vedlikeholds kontrakten for alle Vår Energi sine installasjoner, Goliat, Balder, Ringhorne og Jotun A.

Jotun FPSO

2021

Jotun A

Produksjonsskipet Jotun FPSO har produsert olje fra Balder-feltet i Nordsjøen siden 1999. Skipet ligger i tørrdokk for oppgradering hos Rosenberg Worley i Stavanger. Prosjektet markerer starten på levetidsforlengelsen av Balder-feltet i Nordsjøen.

Presentasjon template21

2021

Al Masaood Oil and Gas

StS gruppen har signert en eksklusiv agentavtale med Al Masaood Oil and Gas. Avtalen omfatter markedsføring av sveisehabitater og tilhørende ATEX-produkter og tjenester for UAE-markedet.

Vedlegg-1-Gundere-jubileumsfest

2022

StS feirer 50 år i drift

I dag markerer vi Stiftelses dagen for 50 år siden! Vi feirer med kake og ballonger og lader opp til jubileumsfesten vi skal ha 19 mars!

StS-ISONOR logo picture

2023

Ett selskap: StS-ISONOR AS

Den samme enestående kvaliteten og urokkelige forpliktelsen til sikkerhet som definerte våre individuelle stier, er nå fusjonert og danner et slagkraftig partnerskap