Terje Snarberg

07.02.24

Portrett av Terje Snarberg

Terje Snarberg har jobbet lenge i StS familien og har nå landet på hovedkontoret vårt på Midttun i Bergen som fagansvarlig på Stillas! Vi synes derfor det var på tide å få tatt en prat med han for å bli litt bedre kjent med en av våre rollemodeller gjennom mange år.

Hvem er du?

Terje Snarberg, 60 år ung- gift og har to sønner, en på 24 og en på 32 år. Jobber nå som fagansvarlig på stillas.

Karrieren startet i 1985 for BES (Bergen Entreprenør Service) som ble kjøpt opp av Stillas Service i 1994 og ble drevet videre til 1996- da ble det fusjonert med Stillas Service. Vi var en gjeng med høy fagbrevandel som gikk over til Stillas Service.

Har jobbet i ca 20 år i felt som stillasmontør, rigger, tilkomstteknikker og med habitat. 18 år som arbeidsleder.

Vært innom det meste innen stillasmontering på mange forskjellige prosjekter, hovedsakelig offshore. Første prosjekt jeg var på var i Haugesund i 1985- en modul til Oseberg og første tur offshore var i januar 1988 på Oseberg B- det var en lang hook up- tror jeg var der i ett års tid. Jobbet ca 27 år offshore. Siste 8 årene har jeg jobbet på land, på prosjekt i Haugesund på Johan Sverdrup prosjektet, på CCB, Jotun A for Rosenberg, Johan Castberg på Stord, før jeg tiltrådte som fagansvarlig Stillas.

Hva jobber du med?

Foreløpig har det vært en del kontorarbeid- men på sikt vil jeg forsøke å reise mer rundt i prosjektene.

Som fagansvarlig har jeg blant annet ansvar for og skal følge opp lærlingene våre opp mot opplæringskontoret. Skal også bistå personell som skal ta fagbrev. Akkurat nå har vi 3 lærlinger på stillas. Yngstemann er ikke mer enn 17 år! Ser frem til å få bruke mer tid på dette.

Viktigste er å få rekruttert inn nye unge flinke folk som kan ta over stafettpinnen. Vi holder en del kurs og da har vi mulighet til å rekruttere derfra også. Det er viktig for meg at jeg er en støttespiller ut mot prosjektene der jeg kan bidra. Det er også viktig å følge med på nytt utstyr som er anvendelig for vår bruk og som kan gjøre hverdagen lettere for utførende personell.

Jeg ser frem til å organisere fagforum- der vi samler kompetansen, både de som har jobbet lenge og de som er nye i faget for å utveksle kunnskap og erfaringer. Spennende med innspill fra de nye og unge, på hvordan de tenker og hvordan de vil løse ulike utfordringer. På denne måten utfordrer vi hverandre til å hele tiden bli bedre og mer effektive.

Hvilket prosjekt er du på nå og hvordan går det?

Det har vært mye å sette seg inn i, særlig med tanke på at vi nylig har fusjonert tidligere StS gruppen og ISONOR Industrier. Nå har jeg vært en del involvert i anbudsarbeid- priset jobber og følger opp de jobbene vi får. Akkurat nå legges det en del planer. Blant annet har vi jo nå fått flere lokale avdelinger som skal ha oppfølging fremover også- både i Stavanger, Skien, Drammen og Kristiansand.

Hva drømmer du om?

Akkurat nå drømmer jeg om gode skiforhold i Myrkdalen. Så kan jeg bruke litt av ferien jeg har til gode fra i fjor.